Frumusețea conexiunilor creierului

English

Promptul de astăzi este unul ușor: ne cere să împărtășim o imagine frumoasă din domeniul nostru.

În urmă cu aproximativ zece ani, Muse a dezvăluit artwork-ul albumului lor, The 2nd Law. Furnizată de Human Connectome Project (rom.: Proiectul conectomului uman), această imagine înfățișează conexiuni structurale din creier, adică fibre care leagă diferite regiuni ale creierului. Rămâne una dintre cele mai frumoase imagini ale creierului uman și, în același timp, care ne face să ne simțim umili în fața complexității sale.

Conexiunile au fost reconstruite cu ajutorul unei metode numite imagistică cu tensor de difuzie (DTI), un tip de imagistică prin rezonanță magnetică (IRM). Acest tip de imagine reprezintă prima privire in vivo pe care am avut-o asupra cablajului întregului creier uman și este un lucru care a avut un impact extraordinar asupra domeniului neuroștiințelor.

Cu toate acestea, rămâne încă doar un mic pas spre obiectivul principal de a cartografia nu doar tracturile mari de fibre între regiuni, ci și conexiunile dintre toți cei aproximativ 86 de miliarde de neuroni din creierul uman.

Cum ți s-a părut această postare? Scrie-ne în comentariile de mai jos.

Ca de obicei, nu uita să ne urmărești pe InstagramMastodon sau Facebook pentru a fi la curent cu cele mai recente postări.

Ar putea să-ți placă și:

Oh hi there 👋
It’s nice to meet you.

Sign up to receive awesome content in your inbox.

Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply